Milloin lentoliput ovat halvimmillaan?

Monet asiantuntijat ovat määritelleet, että halvimmillaan lentoliput ovat tiistaina kello 15 aikaan iltapäivällä. Pidemmän aikaa on myös ollut tiedossa, että lentolippujen ostaminen on edullisempaa keskellä viikkoa. Nyt, kun tiedämme jo tarkan vuorokauden ajankohdan, on meidän helpompi lähteä määrittelemään lisävinkkejä siihen, milloin lentoliput kannattaa ostaa.

Matkalle edullisesti: näillä vinkeillä se onnistuu

1. Matkusta tiistaina, keskiviikkona tai lauantaina

Jos päivämääräsi ovat auki, kannattaa lentoja hakea niin, että sekä meno- että paluupäivät osuvat joko tiistaille, keskiviikolle tai lauantaille. Hakusivustojen, kuten Expedian ja Momondon mukaan juuri nämä päivät ovat matkustusmielessä hiljaisempia, jolloin myös hinnat ovat alhaisempia. Kiireisimpiä päiviä ovat taas perjantai, sunnuntai ja maanantai, jolloin myös lentolippujen hinnat loogisesti nousevat.

2. Lennon ajankohdalla on väliä

Edullisimmat lentoliput myydään yleensä aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Jos halvat lentoliput viehättävät, lentoja kannattaa välttää 8–10 aikaan aamulla sekä iltapäivällä 13–16 aikaan, jolloin lentoliikenne on kaikkein vilkkainta. Suorat lennot ovat yleensä välilaskullisia lentoja kalliimpia. Jos lentokentällä oleskelu tai jopa yöpyminen ei sinua haittaa, voit hyvällä tuurilla onnistua säästämään lentojen hinnassa useita satoja euroja. Edullisimmat välilaskuilla varustetut lennot ovat myös halvempia silloin, kun kentällä tehtävä välilasku on todella lyhyt tai todella pitkä.

3. Matkusta kevyesti

Edullisimmat lennot eivät yleensä sisällä ruumalaukkua. Jos edessä on lyhyt reissu tai tykkäät muuten matkustaa kevyesti, hae aina lentoja, joihin ei sisälly ruumalaukkua. Lisäksi voit säästää lentolipussa valitsemalla hintaluokan, johon ei kuulu ruumalaukun lisäksi ruokaa tai istumapaikan varaamista. Eväät on mahdollista ostaa etukäteen ja paikan vaihtoakin voi kysellä ystävällisesti lentoyhtiöltä; jos vapaita paikkoja vain löytyy, on oman istumapaikan vaihtaminen usein mahdollista.

4. Kokeile vaihtoehtoista lentokenttää

Helsinki-Vantaan sijasta voit kokeilla esimerkiksi Turun, Tampereen tai Oulun lentokenttää, riippuen tietysti omasta sijainnistasi. Lisäksi suurissa Euroopan kaupungeissa on useampi lentokenttä, joten hakuvaihtoehdoissa kannattaa ottaa päälentokentän lisäksi huomioon myös pienemmät lentokentät.

5. Pidä mielessä 49 päivän sääntö

Tutkimusten mukaan lennot ovat halvimmillaan 7 viikkoa eli 49 päivää ennen lähtöä. Jos lähtö osuu juhlapäivälle tai loma-aikaan, kannattaa lennot varata vieläkin aikaisemmin, eli noin 100 päivää (14 viikkoa) ennen lähtöä.