Suomalaiset lentoyhtiöt

Tässä artikkelissa keskitymme erityisesti suomalaisiin lentoyhtiöihin ja näiden tarjoamiin palveluihin. Moni tietää suomalaisista lentoyhtiöistä vain yhden, joka on tietenkin Finnair. Pienestä maastamme löytyy kuitenkin muutama muukin vähemmän tunnettu lentoyhtiö.

Kerromme tässä artikkelissa hieman lisää näistä lentoyhtiöistä ja lennoista joita ne tarjoavat.

Finnair

Finnair on maamme suurin ja tunnetuin lentoyhtiö, joka tekee lentoja niin kotimaassa, kuin myös ympäri maailmaa. Yhtiö perustettiin jo vuonna 1923, joten sillä on todella pitkäaikainen kokemus lentojen järjestämisestä ja se onkin maailman viidenneksi vanhin lentoyhtiö. Finnairin kaikkien aikojen ensimmäinen lento tapahtui vuonna 1924 ja se tehtiin Tallinnaan. Tästä lähtien yhtiö on lennättänyt niin suomalaisia, kuin muitakin maailman kansalaisia ympäri maailman. Finnair on jatkanut kasvuaan jatkuvasti ja onkin yksi maailman luotetuimpia lentoyhtiöitä. Pitkästä iästään huolimatta on Finnair kokenut toimintansa aikana vain 3 matkustajien kuolemaan johtanutta onnettomuutta, joista viimeisinkin oli 1963. Ei siis ihme että lentoyhtiötä pidetään luotettavana. Finnair on loistava valinta kenelle vain lennoille, oli sitten kyseessä kotimaan lyhyt lento tai pidempi lento johonkin kaukokohteeseen.

Finnairin lentoja on helppo selata heidän omilta nettisivuiltaan.

Air Åland

Air Åland on Ahvenanmaalainen lentoyhtiö, joka operoi tällä hetkellä Maarianhaminan ja Tukholman välillä, muita reittilentoja sillä ei tällä hetkellä ole ja tämän lisäksi yhtiö järjestää tilauslentoja. Air Ålandilla ei ole omia koneita, vaan heidän lentonsa operoidaan ruotsalaisen NextJetin kautta.

Jetlite

Jetlite on suomalainen lentoyhtiö, joka tekee lähinnä erilaisia rahtilentoja, sekä ambulanssi- ja evakuointilentoja. Jetlite on myös tehnyt kaupallisia lentoja Etelä-Mantereelle, mutta toistaiseksi muita kaupallisia lentoja heiltä ei löydy. Jetlife tekee myös jonkin verran tilauslentoja esimerkiksi yrityksille.

Airlink

Airlink on suomalaisessa omistuksessa oleva lentoyhtiö, joka tekee Suomen sisäisiä lentoja Savonlinnan ja Helsinki-Vantaan välillä. Lisäksi Airlink lentää Virossa reiteillä Tallinna – Kuressaari ja Tallinna – Kärdla.

Suomessa on siis periaatteessa vain yksi lentoyhtiö, joka lentää kaupallisia lentoja ympäri maailman, mutta lyhyille matkoille lähimaihin, sekä Suomen sisäisiin lentoihin löytyy muutama muukin vaihttoehto. Tämän vuoksi suosittelemme aina vierailemaan eri lentoyhtiöiden sivuilla ja tarkistamaan heidän lentohinnat ja tarjoukset.